Atractiu turístic - Museu - Centre d'Interpretació

Jaciment Ibèric de la Font de la Canya

Avinyonet del Penedès

El pots trobar a:

El jaciment protohistòric del turó de la Font de la Canya, situat al municipi d'Avinyonet del Penedès, és un assentament iber de la tribu dels cossetans que va ser habitat des de finals del segle VII aC (625-600 aC) fins al segle III aC, essent abandonat amb l'arribada dels exèrcits romans.

Descobert l'any 1997, ha estat objecte de contínues excavacions arqueològiques i estudis arqueobotànics que han evidenciat el rol d'aquest assentament com a bressol de la vitivinicultura al Penedès.

En origen fou un gran centre de mercaderies de la Cossetània ibèrica, en ell s'ha documentat un notable ventall de material de diferents èpoques (ceràmic, metàl·lic, arqueobotànic, etc.) relacionat directament amb la pràctica de la vitivinicultura i el consum del vi. Aquest compendi de troballes informa de l'economia de la cultura ibèrica i dels intercanvis comercials amb diferents cultures del Mediterrani, com la fenícia, la grega, la cartaginesa i la romana, que van tenir lloc en l'assentament.

Els centenars de pinyols carbonitzats i mineralitzats recuperats a les excavacions arqueològiques representen el conjunt més important i més antic documentat avui en dia a Catalunya.

Visita aquest referent de l'arqueologia protohistòrica catalana i descobreix un espai cabdal del turisme cultural i l'enoturisme al Penedès.

Tarifes:

  • Normal: 7,50 euros
  • Reduïda: 5,50 euros