Atractiu turístic - Museu - Centre d'Interpretació

Molí del Foix

El pots trobar a:

El Molí del Foix, Centre d’Interpretació Històrica i Natural, és un equipament municipal ubicat a les antigues instal·lacions d’un molí medieval del segle X situat al nucli dels Monjos (municipi de Santa Margarida i els Monjos, Alt Penedès) el qual aprofitava la força de l'aigua del riu Foix per a moldre gra i produir farina.

Va ser un dels primers edificis construïts en la zona plana al costat del riu, formant el nucli dels Monjos, després de que els habitants de l'antic municipi, que tenien els seus habitacles ubicats al voltant de l’antiga església de Santa Margarida en zona muntanyosa, decidissin baixar al pla. Va funcionar primer com a molí fariner i indústria farinera després, fins entrat el segle XX quan canvià la seva activitat per celler i magatzem de vi.

L'any 1995 l'espai passà a ser propietat municipal, iniciant-se el procés de recuperació i restauració d’aquest edifici per a ús ciutadà. Avui en dia disposa de diferents espais, com la sala d'exposicions temporals, l'Aula de Natura, la Sala de Molas i el Jardí Botànic.

Visita el Molí del Foix i coneix la història i el funcionament d'un molí medieval d'aquestes característiques.

Serveis:

  • Lloguer d'espais
  • WC