Atractiu turístic - Patrimoni

Monestir Romànic de Sant Sebastià dels Gorgs

Avinyonet del Penedès

Aquest monument, datat del segle XI, és un antic cenobi benedictí, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya l'any 2000, que es troba al centre de Sant Sebastià dels Gorgs (Avinyonet del Penedès).

El conjunt es troba format per l'església d'una sola nau, amb una capella a la banda nord, el campanar i un claustre de gran bellesa escultòrica. Durant el llarg del temps ha patit diverses intervencions per consolidar la seva conservació i poder posar a l'abast de la ciutadania el monument per fer-ne un ús cultural.

L'espai ofereix al visitant poder gaudir d'un circuit pel recinte del monestir i de l'església per tal d'entendre el context i l'evolució històrica del monument, a més a més aproxima al turista a la vida quotidiana i organitzativa que duien els monjos benedictins d'època medieval residents en aquesta joia arquitectònica del romànic penedesenc.

Reviu l'esperit benedictí al Monestir de Sant Sebastià dels Gorgs.

Tarifes:

  • Visites regulars: Primer i tercer dissabte de mes (Es recomana reserva prèvia al 606 866 979 o arqueovitis.activitats@gmail.com)
    Horaris: A les 11:00 i a les 12:00
    Preu: General 5€ / Reduïda 3’5€ (+65 – carnet d’estudiant – joves d’entre 13 i 17 anys – carnet Jove) / Gratuïta (infants d’entre 0 i 12 anys)

    Visites concertades: data i horari a determinar amb el grup
    Preu: l’habitual per persona a partir de 10 persones. Menys de 10 persones consultar.