Atractiu turístic - Museu - Centre d'Interpretació

Conjunt Monumental Castell d'Olèrdola - Museu d'Arqueologia de Catalunya

El pots trobar a:

Aquest enclavament arqueològic, ubicat estratègicament entre la plana del Penedès i el Garraf, és l'exemple més representatiu de l'evolució històrica de la comarca. Des de la prehistòria els seus pobladors han deixat empremta al llarg de la plataforma rocosa; vestigis de l'edat del bronze i del ferro, un poblat iber, una cisterna i una impressionant fortificació romana de caràcter militar, una ciutat medieval amb esglésies preromàniques i romàniques, un castell i tombes medievals antropomòrfiques excavades a la roca, formen part d'aquesta extraordinària mostra d'ampli ventall cronològic.

El Conjunt monumental del Castell d'Olèrdola, obert al públic des del 1971, és avui en dia una de les seus del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC), a més a més va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 1931 i Bé d'Interès Cultural (BIC), gràcies a la seva rellevància històrica, monumental i patrimonial.

Us recomanem anar ben calçats per caminar per la muntanya, aigua i roba d'abric o una gorra pel sol segons l'estació. Al llarg de l'any oferim diverses visites guiades i visites teatralitzades al Parc Natural i al Conjunt Monumental. Així mateix, si sou excursionistes i us agrada fer muntanya podeu fer la ruta circular al castell d'Olèrdola

Animeu-vos a descobrir perquè l'enclavament ha estat objecte de successives ocupacions humanes des d'antic i gaudiu d'aquest magnífic conjunt ple d'històries, al bell mig del Parc Natural d’Olèrdola, al cor del Penedès.

TARIFES
El preu de l'entrada inclou l'accés al jaciment, al centre d'interpretació, a les exposicions temporals i l'audioguia per al públic individual.

General: 5,00€

Reduïda: 3,00€

 • Les persones de 65 anys o més
 • Pensionistes
 • Les persones titulars del Carnet Jove
 • Estudiants amb carnet d’estudiant internacional
 • Les persones posseïdores del carnet de família nombrosa o monoparental
 • Grups no turístics de 10 o més persones amb reserva prèvia. Si es tracta d’un grup on algun dels membres té dret a entrada gratuïta pot continuar gaudint d’aquesta reducció

Gratuïta: 0,0€

 • Grups d’estudiants (alumnes del sistema educatiu de règim general, des d’educació infantil fins a batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i educació especial amb professor) que hagin fet reserva prèvia.
 • Les persones menors de 16 anys
 • Les persones aturades
 • Les persones membres de l’ICOM (International Council of Museums) o de l’ICOMOS (International Council of Monuments), degudament acreditades
 • Les persones membres de l’Associació de Museòlegs de Catalunya, degudament acreditades
 • Les persones guies turístics professionals, degudament acreditades
 • Les persones professores d’ensenyament reglat, acreditades per la direcció del centre educatiu en exercici de la seva feina
 • Els professionals de premsa degudament acreditats que, en exercici de la seva feina, hagin comunicat prèviament per escrit la seva visita
 • Persones amb certificat de discapacitat. L’acompanyant tindrà també tarifa gratuïta si la targeta acreditativa identifica que la persona necessita acompanyant
 • Les famílies d’acollida degudament acreditades
 • Arqueotiquet
 • MACtiquet. Quan ja es disposa del document acreditatiu de la promoció

Promocions

 • MACtiquet. Promoció amb la compra d'una entrada general a qualsevol de les seus del MAC

Casos especials

 • Es podran establir preus amb descomptes especials amb associacions d’interès cultural incloses en la Llei 2/93 i entitats de promoció cultural (Club Super3, Club TR3SC, etc.), que es regiran per convenis específics així com altres acords que cada centre consideri oportú de formalitzar amb tercers.

Portes Obertes

 • Primer diumenge de cada mes, Trobada dels pobles d'Olèrdola (10 de juny), Sant Jordi (23 d'abril), Dia Internacional dels Museus (18 de maig), Diada Nacional de Catalunya (11 de setembre) i Cap de Setmana Ibèric (primer cap de setmana d'octubre).

Grups turístics

 • Els grups que contractin l’entrada a través d’empreses d’intermediació turística o similar gaudiran d’un descompte del 25% sobre la tarifa que s’hagi d’aplicar. El o la guia o acompanyant autoritzat del grup estarà exempt de pagament d’entrada

Activitats concertades per grups
Visita convencional

 • Grups generals: 46 € (grups de menys de 20 persones) 2,30 € per persona (mínim 20 persones)
 • Grups turístics: 42 € (grups de menys de 20 persones) 2,10 € per persona (mínim 20 persones)

Informació per a la visita

RECOMANACIONS GENERALS
Amb l'objectiu de vetllar per la conservació dels vestigis del conjunt arqueològic us agrairíem que durant la vostra visita tingueu en compte un seguit de recomanacions bàsiques:

No tireu deixalles, hi ha papereres a tot el recinte.
Seguiu els itineraris marcats i no accediu als espais fora del circuit establert.
Eviteu seure, pujar o saltar sobre els murs del jaciment, ja que podeu prendre mal i provoca que les restes es malmetin.
No es permet fer pícnic dins del jaciment. Fora del recinte hi ha un espai habilitat per fer-ho.
No es permet recollir flora, fauna, ni elements geològics o arqueològics.
Accés amb gossos
Està permès l'accés al recinte arqueològic amb gossos, sempre que es portin convenientment lligats.
No es permet l'entrada amb gossos al Centre d'interpretació i a la sala d'exposicions temporals, s'hauran de deixar lligats a l'exterior de les sales mentre es visiten aquests espais.


SERVEIS
Botiga-llibreria.
Venda de guies, publicacions científiques, catàlegs d’exposicions i articles de regal.
Venda de begudes mitjançant distribuïdors automàtics.
Aparcament
El conjunt arqueològic compta amb aparcament públic gratuït i videovigilat per turismes i autocars.
Hi ha places reservades per a vehicles amb persones amb mobilitat reduïda.
Zona de pícnic
Fora del recinte hi podeu trobar una zona de pícnic equipada amb taules i bancs, així com amb una font d'aigua potable.
Hi ha també un espai de jocs infantils.
Feu servir les papereres, si us plau.


COM ARRIBAR-HI
Transport privat
La carretera que porta directament al conjunt (BV-2443) es troba al km 10 de la carretera C-15 de Vilafranca del Penedès a Vilanova i la Geltrú, entre els pobles d’Olèrdola i Canyelles. Cal seguir la senyalització de carretera Castell d'Olèrdola.