Atractiu turístic - Museu - Centre d'Interpretació

Espai Far

El pots trobar a:

Situat al Far de Sant Cristòfol, l’Espai Far és un equipament museístic que mostra el ric patrimoni mariner vilanoví. Compta amb tres espais amb exposició permanent:

El Museu del Mar, ubicat a l’antiga casa del faroner, mostra objectes relacionats amb el món de la pesca i la tradició marinera, la major part dels quals formen part de la col·lecció que l’Associació Museu del Mar va anar creant a partir de donacions de pescadors i veïns del barri de mar al llarg de més de quaranta anys. L’exposició compta amb diversos àmbits com la platja, el comerç, la pesca, el port o la vida cultural, mostrant un recorregut per la història marinera de la ciutat a partir d’objectes i relats.

El Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués reprodueix l’antic espai museístic particular que Francesc Roig Toqués (1921-2008) va crear a la casa familiar, el Mas Carolina. Aquell museu, fruit de la seva gran passió pel mar, va estar obert al públic durant més de seixanta anys. També va ser ell qui va ensinistrar la cèlebre Carpa Juanita, una petita carpa a la que va ensenyar a beure en porró i menjar d’una cullereta, i que va arribar a ser coneguda internacionalment per aquestes habilitats.

Als jardins de l’Espai Far s’hi troba el centenari bot de salvament Víctor Rojas, una de les tres úniques embarcacions d’aquets tipus que es conserva a Catalunya. Va ser construït l’any 1916 a Barcelona per Miquel Corbeto, i es va basar en el model anglès Beeching-Peake, l’últim crit en tecnologia naval de l’època.