Atractiu turístic - Natura

Miravinya La Cadira

El pots trobar a:

Una cadira gegant s'aixeca sobre el petit turó de la Malgranada (Torrelavit), un lloc idoni des d'on interpretar la natura, a 360 graus. La cadira us convida a aturar-vos i contemplar, a seure i escoltar enmig d'un paisatge privilegiat. Si hi aneu, podreu conèixer, de primera mà, els trets fonamentals del paisatge del Penedès.

Seieu i contempleu la natura que us envolta, un paisatge dominat per la vinya en els contraforts muntanyencs però també amb bosc mediterrani de pins i alzinars, amb clapes de garrofers, els ametllers i les oliveres, que enfilen els caps de marge per aprofitar el terreny i protegir les terrasses amb les seves arrels.

Teniu al davant un paisatge que mai no té el mateix color, i que també canvia d'olor: el romaní i la farigola, l'espígol i el bruc d'hivern; quan us apropeu a les voreres dels camps, trobareu l'atzavara i la ginesta, i a les zones ombrívoles sent l'aroma intens del fonoll. El Penedès està tan vinculat al secà que l'aigua passa gairebé desapercebuda. Tot i així, els rius han estat decisius en la configuració del seu paisatge.